İmece ile köylerine su getirdiler

Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı Hacıosman köyü sakinleri, imece usulü ile köylerine 10 kilometre mesafeden içme suyu getirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2013 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İmece ile köylerine su getirdiler

Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı Hacıosman köyü sakinleri, imece usulü ile köylerine 10 kilometre mesafeden içme suyu getirdi.

Hacıosman köyünde mevcut kullanılan suyun yapılan tahlillerde içilemeyeceğinin ortaya çıkması üzerine yeni içme suyu bulma çalışmalarına başladıklarını söyleyen köy muhtarı Burhan Eşen, köy halkı ile birlikte imece usulüyle yaptıkları çalışmalarla 10 kilometre uzaklıktaki Koçoğlu köyünde maden ocakları karşısından su getirdiklerini anlattı. Suyu köylerine getirme konusunda Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem ve diğer yetkililerden destek istediklerini bildiren Eşen, "Bize Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin iş makinelerini gönderdiler. Bizde köy imamız ve azalarımız başta olmak üzere imece usulü ile suyu köy içine ve buradan da evlerimize getirmek için hat döşedik. Saniyede bir litre akan yeni suyumuzu içmede, mevcut suyumuzu da temizlikte kullanmak üzere iki ayrı boru ile evlere vereceğiz. İmeceyle şebeke döşeme işimiz devam ediyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber